top of page

Laat de weegschaal je niet uit het veld slaan

Bijgewerkt op: 27 nov.

Waarde van de weegschaal

We kennen het allemaal: je begint vol goede moed aan een nieuw dieet en je stapt enthousiast op de weegschaal. Maar in plaats van het gewenste resultaat, blijkt dat je zelfs een paar ons bent aangekomen! Teleurstelling en frustratie kunnen dan snel toeslaan en je motivatie kan als een kaartenhuis in elkaar storten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat de weegschaal slechts één van de vele manieren is om vooruitgang te meten. Laat je niet ontmoedigen door wat de weegschaal zegt en heb vertrouwen in jezelf!


Nieuwe levensstijl

Het is begrijpelijk dat je snel resultaat wilt zien, maar het is belangrijk om te onthouden dat het behalen van jouw gewenste gewicht geen snelweg is. Het is een reis met hobbels en obstakels, waar je veel van kunt leren. Geef jezelf de tijd en ruimte om te wennen aan jouw nieuwe levensstijl en blijf vasthouden aan jouw doelen. Vergeet niet dat gewichtsverlies niet alleen gaat om de getallen op de weegschaal. Het gaat ook om hoe je je voelt, hoe je kleding past en hoeveel energie je hebt.

Als je moeite hebt om jezelf te motiveren, probeer dan eens om je vooruitgang op een andere manier te meten. Meet je taille- en heupomtrek op en houd je progressie bij in een dagboek. Dit geeft je een duidelijk beeld van hoe ver je al bent gekomen en helpt je om gefocust te blijven op jouw doelen.


Positievere instelling

Dus als de cijfers op de weegschaal tegenvallen, gooi dan niet meteen de handdoek in de ring. Laat de weegschaal niet leidend zijn en kijk verder dan alleen de getallen. Blijf gefocust op jouw doelen, stel vooral niet te grote doelen, meet je vooruitgang op verschillende manieren en vertrouw op jezelf en jouw capaciteiten. Met deze positieve instelling zal je succesvoller zijn in het behalen van jouw gewenste gewicht en gezonde levensstijl.

15 weergaven1 opmerking
bottom of page