top of page

Reviews 

Evelien voor de Wind

Toen ik januari 2016 nog steeds thuis zat zonder werk,  ben ik via internet gestuit op De Gezonde Driehoek.


Aangezien ik in juni zou gaan trouwen en ik er graag wat kilo's af wou hebben, heb ik contact opgenomen met Louise. Zij was diegene die af en toe in Groningen stad afspraken inplande.


Na het eerste telefonische contact werd er een afspraak ingepland op 4 februari.


En dat was het begin van mijn deelname met Louise. Vandaag 2 november,  bijna 9 maanden later, heb ik eindelijk mijn streefgewicht bereikt en mag ik verder met het volgende hoofdstuk.


Na het trouwen was het best zwaar, want dat was aldoor mijn doel geweest, maar het kopen van nieuwe kleding maakt veel goed :)


Louise is een geweldige consulent die mee denkt en veel rekening houdt met jouw behoeftes. We hebben veel lol gehad en ik kon met alles bij haar terecht.
Louise, zonder jou was het niet gelukt!

Het afvallen is relatief makkelijk gegaan en mijn probleem ( koekjes en taart) heb ik goed onder de knie.
Tip blijf wel genieten en gun jezelf af en toe wat lekkers  😊

Liefs Evelien

 

Evelien is 22 kilo afgevallen.

Verantwoord afvallen
Tilly Dragt

Voor Lifelines, het onderzoeksprogramma van het UMCG waar ik aan meedoe, kreeg ik in juni 2014 een oproep om me weer te laten testen. Ik werd gewogen en kwam erachter dat ik veel te zwaar was. Toen ik in juli ook nog de bloeduitslagen kreeg waarbij bleek dat mijn cholesterolgehalte veel te hoog was, was ik snel klaar om af te vallen. Ik maakte me eigenlijk nooit zo heel druk om mijn gewicht, woog me nooit en ik wilde me gewoon lekker en goed voelen. Ben ook nooit streng aan het diëten geweest. Wel eens een periode van minder snoepen. Het te hoge cholesterolgehalte was voor mij de aanleiding.

 

Ik begon met geen suiker meer te eten en niet te veel te eten. Ik was inmiddels onder behandeling van de praktijkverpleegkundige van de huisartsenpost en ben op bezoek geweest bij een diëtiste. Toevallig las ik in de krant een advertentie van de Gezonde Driehoek van Louise. In oktober 2014 ben ik voor een intake geweest (ik was toen inmiddels al 8 kilo afgevallen) en heb bij haar een programma gevolgd om verder af te vallen. Ik sportte en bewoog al jaren wel veel. Toch heb ik ervoor gekozen om ook het spierstimulatieprogramma te volgen.

 

Ik hou erg van zoet en het leek me moeilijk om geen brood en pasta te eten. Daar hou ik erg van. Toch gaat dat heel goed. Als je geen suiker eet dan wordt de behoefte daaraan ook minder. Gelukkig mocht ik Griekse yoghurt en hoefde ik geen vetvrije producten. Dat sprak me erg aan. Je moet veel groente eten. Nu lukt me dat zomers beter doordat je dan salade eet. In de winter vind ik salades eten moeilijker maar gelukkig kun je bijna van alle groenten soep maken. Dat vind ik dan wel weer lekker. 

Louise geeft veel tips en aanwijzingen waar je veel aan hebt, bijvoorbeeld ook wat je mee naar je werk kan nemen. Ik heb er heel veel aan gehad en kan er nu ook verder mee. Wat me ook erg aanspreekt is dat het voedsel zoveel mogelijk onbewerkt is.

Ik eet nog steeds weinig tot geen koolhydraten. Het gaat me goed af. 

Ook als ik uit eten ga hou ik er (enigszins) rekening mee, en dat is heel goed te doen. Af en toe smokkelen mag best, als je er dan ook maar van geniet. En daarna weer even streng zijn.

 

Inmiddels ben ik zo'n 23 kilo kwijt en zit ik op mijn BMI. Ik ben erg streng geweest voor mezelf, dat laat ik nu iets losser. Ik weeg me elke week en als ik denk dat het niet goed gaat kan ik daar direct op inspelen. Ik ben in maart 2015 geopereerd aan mijn heup en beweeg nu weinig door de revalidatie. Toch val ik nog steeds wat af. 

 

Al met al vind ik het prima te doen, mede ook door de goede begeleiding van Louise. Ik kan genoeg variëren met recepten en speur internet af op goede recepten en ben zelf creatief in de keuken. Mijn man eet met mij mee of heeft aardappels of rijst bij zijn eten. Geen probleem vindt hij.

Anneke Dragt

Al sinds de geboorte van mijn jongste in 1982, maar helemaal nadat ik in 1999 gestopt was met roken, worstelde ik met mijn gewicht. Steeds weer lijnen, aankomen, lijnen en aankomen. Zoals iedereen die dit leest probeerde ik vrijwel alle diëten en lijnde ik als resultaat mezelf steeds zwaarder. Uiteindelijk legde ik me neer bij mijn gewicht van tegen de 80 kilo, maar prettig vond ik het niet. Toen ik na een heupoperatie weer een paar kilo groeide besloot ik in oktober 2014 niet meer te streven naar afvallen, maar vooral gezond te gaan eten. Vlak daarna hoorde ik van een "orthomoleculaire gewichtsconsulente in Veendam" en meteen besloot ik naar haar toe te gaan. Zo kwam ik bij Louise terecht.

 

Ik had nooit zin in koolhydraatvrij eten. Hutenkase met drie hazelnoten als ontbijt, een bakje sla mee naar het werk en 's avonds een stukje vis met rauwkost zag ik totaal niet zitten. Ik stak dan ook bijna de vlag uit toen tijdens het kennismakingsgesprek met Louise bleek dat ik wel knäckebröd , crackers en roggebrood en verder vooral volle en onbewerkte producten mocht eten.

 

Met de tips van Louise en ondersteunende middelen voor mijn valkuilen ( snoepen en snaaien !!! ) heb ik - na een week of twee zoeken naar de goede voedingsmiddelen - een manier van eten ontwikkeld die beslist geen dieet te noemen is. Ik vind het niet knap dat ik kilo's afgevallen ben - zoals ik veel hoor. Het is namelijk voor het eerst in mijn leven helemaal geen moeite om anders te eten, omdat het heel erg lekker is en ik veel meer voldaan raak. Mijn man eet gewoon met me mee. Hij neemt soms een beetje aardappelpuree of wat rijst bij de warme maaltijd, maar hij maakt vaak heerlijke , gemakkelijk te maken groenteschotels uit de oven (internet!) en dan mis je de koolhydraten niet. Elke dag 45-60 minuten bewegen was wel even wennen voor iemand die een hekel heeft aan bewegen. Maar ik wist dat een nieuwe gewoonte na een paar weken ingesleten is, dus begon ik ook daar maar aan.

 

Ik had me overigens voorgenomen om niet te streng te zijn, omdat ik er dan uiteindelijk weer mee zou stoppen. Louises motto : "het moet voor jou haalbaar zijn" en mijn eigen motto "het moet wel leuk blijven" betekent voor mij bijvoorbeeld gewoon wijn drinken als ik met vrienden eet en een keer niet wandelen als ik het niet red. Ook neem ik lekker een dessert bij een erg gezellige maaltijd met vrienden of familie.

 

Door de - heel goede - begeleiding van Louise eet ik inmiddels veel lekkerder dan vroeger, ben ik meer voldaan en ben ik ruim 13 kilo afgevallen. Ik voel me beter en heb vrijwel geen last meer van mijn gewrichten. Mijn nieuwe wijze van eten blijf ik vasthouden, het bevalt me veel te goed en het kost geen enkele moeite! Zelfs niet in restaurants - waar ik vlees met groente neem en koffie na. Ook het bewegen zit inmiddels zo in mijn systeem dat ik het vrijwel dagelijks met plezier doe.

Een paar tips :

Volle Griekse yoghurt - of rijstmelk met havermout - met een half warm appeltje in stukjes (40 sec. in de magnetron) , blauwe bessen en kaneel als ontbijt zijn heerlijk! Ik doe er wat chiazaad en lijnzaad in, dat is gezond en vult extra.

 

Broccoli, pompoen, bloemkool of courgette 20 minuten koken in bouillon(blokje) en dan pureren met de staafmixer geeft een heerlijke gevulde soep (op smaak zout en peper toevoegen) .  De Griekse yoghurtbakjes zijn ideaal om de soep in porties in te vriezen. Een scheutje room en / of wat geraspte (pandana) kaas maken het nog lekkerder.

 

Groenten als wortels en paprika met als dip een schep Griekse yoghurt met verse knoflook, peper en zout zijn lekker als tussendoortje of bij de lunch.

 

"Snickers" (een paar noten gemengd met stukjes pure chocola), een paar zuidvruchten (Turkse winkel!!) of een beetje zelfgemaakte "stracciatellayoghurt" (een schep Griekse yoghurt met stukjes pure chocola) geven een vol gevoel en zijn heerlijk! 

Jacinta Doornbos-Hobbelink

Ook voor adviezen, sparring, hart luchten en tips&tools over de diepere laag onder eten kun je zéker terecht bij Louise Hoekzema van De Gezonde Driehoek in Wildervank!! ‪#‎waardevol‬ ‪#‎lerenloslaten

Henderika

Na een half jaar bezig te zijn met anders eten heb ik mooie resultaten gehaald, net als mijn vriendin.
We zijn samen begonnen aan dit mooie avontuur.
Het voelt niet als een dieet, maar meer als let op met wat ik eet.
Het is fijn met de steun en kennis van Louise om door te gaan.
Het is een andere manier van eten maar wel goed en gezond.
Ze houdt mij goed in de gaten wat de valkuilen zijn en wat mijn lichaam nodig heeft.
Niet alleen in kg ben ik veel kwijt maar wat mooier is, in omvang ook ongelofelijk wat er in die tijd met mij is gebeurt. Ik heb vertrouwen dat ik op de juiste weg ben naar een gezonder en mooier mijzelf.

Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page