top of page

"Herschrijf je overtuigingen voor een succesvolle afvalreis met een positieve mindset"

Als jouw overtuigingen de koers van je leven bepalen en je merkt dat ze niet helpen, waarom zou je ze dan niet herschrijven? Overtuigingen zijn als de bril waardoor jij de wereld ziet, gedachten die voor jou als waarheid gelden. Ze vormen de kern van jouw innerlijke dialoog en sturen onbewust de richting van je leven. Wanneer het aankomt op succesvol afvallen, kunnen deze overtuigingen echter behoorlijk in de weg zitten. Stel je voor, je hebt het voornemen om af te vallen, maar diep van binnen fluistert een stem dat het waarschijnlijk toch niet gaat lukken. Dat is het moment waarop je jezelf al ontkracht en de weg naar succes bemoeilijkt. Maar wat als je die innerlijke dialoog een positieve wending kunt geven?

Helpende gedachte 1: "Ik ben in staat tot verandering."

In plaats van jezelf te vertellen dat het waarschijnlijk toch niet gaat lukken, omarm de gedachte dat je in staat bent tot verandering. Jouw verleden definieert niet jouw toekomst. Iedere dag is een nieuwe kans om de beste versie van jezelf te worden. Maar er kunnen meer valkuilen op deze afvalreis zijn, zoals de overtuiging dat afvallen betekent dat je niet meer kunt genieten van feestjes en lekkernijen.

Helpende gedachte 2: "Afvallen is een avontuur, geen opoffering."

Wie zegt dat afvallen gelijk staat aan een leven zonder plezier? Herschrijf je overtuiging naar: "Afvallen is een avontuur waarin ik nieuwe, gezonde keuzes ontdek zonder concessies te doen aan mijn sociale leven." Je hoeft niet op te geven wat je graag doet; je verandert simpelweg de manier waarop je ervan geniet. Wanneer je overtuigingen herschrijft, creëer je ruimte voor groei. Bedenk dat de kracht van gedachten de sleutel is tot het doorbreken van oude patronen en het omarmen van een gezondere levensstijl. Aan het einde van de dag draait het om geloven in jezelf en het besef dat jij de auteur bent van jouw verhaal. Dus waarom niet schrijven aan een verhaal waarin je trots bent op jezelf en vol energie het leven omarmt?

Σχόλια


Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page