top of page

De Perfecte Dag van Motivatie

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Hoe vaak hebben we onszelf niet voorgelogen door te denken dat morgen de ideale dag is om te beginnen met datgene wat we diep van binnen willen? De waarheid is dat de perfecte dag van motivatie niet in de toekomst ligt; hij is hier, vandaag. Want morgen is altijd een dag verder dan vandaag, en als we niets doen, zullen we uiteindelijk meer spijt hebben van de kansen die we hebben gemist dan van de obstakels die we hebben overwonnen.


Excuses zijn de sluwe dieven van onze dromen

Ze vinden vaak hun oorsprong in de angst voor het onbekende, de angst voor falen, of zelfs de angst voor succes. Maar onthoud, motivatie komt niet voort uit een overvloed aan geluk. Het is eerder het vuur dat brandt in onze harten wanneer we vastberaden zijn om iets te bereiken, ongeacht de omstandigheden.

Soms denken we dat we pas gemotiveerd zullen zijn als we eindelijk zin hebben in wat we moeten doen. Maar dat is een misvatting. Motivatie betekent niet altijd dat je een diepgeworteld enthousiasme voelt. Het betekent eerder dat je een reden hebt, een doel dat groter is dan je tijdelijke gevoelens. Het betekent dat je het doet, zelfs als je moe, nerveus of angstig bent. Het betekent dat je je angsten trotseert en in actie komt. Wachten op het perfecte moment is een illusie. Er is nooit een moment waarop alles perfect zal zijn. Er zullen altijd obstakels en hindernissen zijn. Maar dat betekent niet dat je moet wachten. Motivatie is niet hetzelfde als het constant gevoel van gelukkig zijn; het is eerder het vastberaden streven naar wat je echt wilt.

Dus onthoud dit: de perfecte dag van motivatie is vandaag


Wacht niet. Begin nu. Het gevoel van voldoening dat voortkomt uit actie ondernemen, zelfs als het moeilijk is, is veel krachtiger dan het gevoel van spijt dat komt als je blijft uitstellen. De weg naar succes begint met de eerste stap, en die stap moet vandaag worden gezet.

Comments


Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page