top of page

De Kracht van Intentie: Van Wensen naar Werkelijkheid

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Iedereen kent het gevoel wel: het moment waarop je met volle overgave een intentie uitspreekt, een voornemen voor jezelf maakt om iets te bereiken wat je diep van binnen graag wilt. Het is het eerste, essentiële stapje richting je dromen. Maar de echte vraag is: wil je het écht? Intenties zijn vaak niets meer dan voornemens, mooie woorden zonder echte actie. Hoe komt het toch dat intenties vaak blijven steken in een wereld van dromen en niet de verandering ondergaan naar werkelijke verlangens? Wat is het verschil tussen een intentie en het daadwerkelijk willen? En waarom blijven we soms steken in goede bedoelingen zonder echte actie?


Intentie begint met een droom

Het is het eerste vonkje van inspiratie dat ons doet geloven in de mogelijkheid van iets beters, iets groots. Maar laten we eerlijk zijn: de weg van intentie naar actie is bezaaid met obstakels. Dat verschil tussen enkel intentie en oprecht verlangen ligt in de motivatie en vastberadenheid. Intenties zijn vaak oppervlakkig en vluchtig, als een wolk die voorbij drijft en snel wordt vergeten. Het écht willen daarentegen is een innerlijk vuur dat blijft branden, ongeacht de tegenslagen en obstakels die zich voordoen.

Waarom stranden zoveel intenties voordat ze uitgroeien tot ware verlangens? Een van de redenen is dat intenties vaak gebaseerd zijn op innerlijke angsten. We kunnen ons verschuilen achter intenties om jezelf niet te hoeven confronteren met wat we werkelijk willen, uit vrees voor het onbekende. Het écht willen vereist moed: de moed om eerlijk te zijn tegenover onszelf, om onze diepste wensen en behoeften te erkennen en om stappen te ondernemen om ze te vervullen.

Wat is het geheim om intenties om te zetten in echte verlangens?


Het begint met zelfreflectie en eerlijkheid. Wat wil je écht? Wat laat je hart sneller kloppen? Wat ben je bereid op te geven om je doel te bereiken? Het begint met het koesteren van je dromen en verlangens. En het begint met actie, met kleine stappen in de richting van je doel, ongeacht de obstakels die je tegenkomt.

Intenties zijn slechts het begin. Het écht willen is de drijvende kracht die je in staat stelt om bergen te verzetten. Dus, vraag jezelf af: wil je het écht? Als het antwoord ja is, dan is er niets dat je kan tegenhouden. Het is tijd om je intenties om te zetten in werkelijkheid, en te laten zien dat je écht wilt wat je zegt te willen.

Comments


Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page