top of page

De Cirkel van Invloed

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling is Stephen Covey een naam die vaak wordt geassocieerd met effectief leiderschap en persoonlijk succes. Een van zijn meest krachtige concepten is de "Cirkel van Invloed," dat ons helpt begrijpen waar we onze kostbare energie op moeten richten om echte verandering te bewerkstelligen.

De Cirkel van Invloed van Stephen Covey

Covey verdeelt de zaken in ons leven in twee cirkels: de "Cirkel van Invloed" en de "Cirkel van Betrokkenheid." De Cirkel van Invloed omvat de zaken waarover we controle hebben, terwijl de Cirkel van Betrokkenheid zaken omvat waar we ons misschien zorgen over maken, maar waar we geen directe controle over hebben. Het cruciale inzicht is dat we effectiever worden wanneer we onze energie richten op onze Cirkel van Invloed.

De Cirkel van Invloed in Gezondheid en Afvallen

Laten we dit concept nu toepassen op het gebied van gezondheid en afvallen. Vaak laten mensen zich leiden door externe factoren en de mening van anderen, waardoor ze vastlopen in een cyclus van twijfel en onzekerheid. Hier 2 voorbeelden hoe je de Cirkel van Invloed kunt gebruiken om een gezonde levensstijl te omarmen:


1. Laat de Mening van Anderen Los: Als je gelooft dat anderen denken dat je niet kunt afvallen, herinner jezelf dan eraan dat dit buiten je Cirkel van Invloed ligt. Focus op wat je zelf kunt beheersen, zoals je eetgewoonten en beweging.


Voorbeeld: Stel je voor dat iemand denkt dat je niet kunt afvallen. Dat is hun mening en ligt buiten jouw controle. Wat binnen jouw controle ligt, is je toewijding aan gezonde keuzes en je doorzettingsvermogen.


2. Weer of Geen Weer, Beweeg Toch: Het weer kan een excuus zijn om niet te gaan wandelen of hardlopen, maar bedenk dat dit een externe factor is. Je kunt je Cirkel van Invloed vergroten door je kleding aan te passen aan het weer of binnen te sporten.


Voorbeeld: Als het regent, kun je een regenjas dragen en toch gaan wandelen. Zo vergroot je je Cirkel van Invloed en laat je het weer je gezonde gewoonten niet verstoren.

Het draait allemaal om persoonlijke verantwoordelijkheid en proactieve keuzes maken. Door je te richten op je Cirkel van Invloed, kun je een positieve verandering teweegbrengen in je levensstijl en gezondheid, ongeacht wat anderen denken of het weer doet.

Conclusie

Stephen Covey's Cirkel van Invloed is een krachtig hulpmiddel om je te helpen je energie en focus te richten op datgene waar je echt controle over hebt. Pas dit concept toe op je streven naar een gezondere levensstijl en laat externe factoren en de mening van anderen je niet tegenhouden. Wees proactief, maak gezonde keuzes en vergroot je Cirkel van Invloed om je doelen te bereiken. Je hebt de kracht om een positieve verandering in je leven te bewerkstelligen Ga ervoor!

Commenti


Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page