top of page

Kleine Kwaststreken naar een Groot Meesterwerk

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Stel je voor dat je een lege muur in je huis hebt, wachtend om omgetoverd te worden tot een kunstwerk. Je hebt altijd al gedroomd van een prachtig schilderij, maar de gedachte aan een leeg doek vult je met twijfel. Dus blijft de muur kaal en onbenut.

Op een dag besluit je om een kleine stap te zetten naar het verwezenlijken van je droom. In plaats van jezelf te overweldigen met de gedachte aan het schilderen van een heel meesterwerk, pak je gewoon een kwast en breng je één simpele kwaststreek aan. Het lijkt misschien niet veel, maar het is beter dan niets.

De volgende dag herhaal je het


Je voegt nog wat kwaststreken toe, zonder je zorgen te maken over perfectie. Je geniet van het proces, ontdekt nieuwe kleuren en laat je creativiteit de vrije loop. Elke dag voeg je een paar kwaststreken toe, wetende dat je niet alles in één keer hoeft te voltooien.

Na verloop van tijd kijk je naar de muur en zie je dat het langzaam transformeert. Wat ooit een lege ruimte was, is nu gevuld met kleur en expressie. Het begon allemaal met één kleine kwaststreek, en nu heb je een meesterwerk gecreëerd.

Dit verhaal herinnert ons eraan dat het niet nodig is om alles perfect te plannen of met grootsheid te beginnen. Door kleine, doelgerichte stappen te zetten, kun je een leeg canvas omtoveren tot iets prachtigs. Het is een metafoor voor het realiseren van doelen in het leven.


Ogenschijnlijk onbereikbaar doel

Dus, de volgende keer dat je voor een ogenschijnlijk onbereikbaar doel staat, denk aan de schilderijmuur. Begin met kleine kwaststreken, geniet van het creatieve proces, en ontdek hoe kleine stappen je uiteindelijk leiden naar een groots meesterwerk.

Comments


Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page