top of page

Voor Elke Doorbraak Begon er een Moment van Genoeg

Het moment van verandering begint met een besluit. Voor elke doorbraak in het leven is er dat cruciale punt waarop genoeg echt genoeg is geworden. Dit geldt ook voor het veranderen van eetgewoonten en het aanpakken van overgewicht. Het draait allemaal om de beslissing om te veranderen, om echt te willen veranderen, vanuit de kern van je wezen.


Overgewicht


Overgewicht is vaak het resultaat van herhaalde patronen en gedragingen die niet in balans zijn. Een incidentele traktatie is normaal en helemaal prima. Maar als die traktaties veranderen in dagelijkse gewoonten, dan is er iets meer aan de hand. Het gaat dan om patronen die diep verweven zijn in ons gedrag.


Het is van cruciaal belang om resoluut te besluiten dit aan te pakken. Af en toe wat minder eten of een extra stuk fruit nemen zal niet fundamenteel veranderen hoe we eten en leven. Het vergt een besluit om te breken met de huidige patronen en gedragingen, om van binnenuit te veranderen.


Onderzoek


Er zijn talloze onderzoeken die laten zien dat het veranderen van gewoonten niet altijd gemakkelijk is, maar zeker wel mogelijk. Het vereist inzet en vastberadenheid, maar de beloningen zijn groot. Onderzoek naar gedragsverandering benadrukt het belang van het stellen van haalbare doelen, het identificeren van triggers en het creëren van een ondersteunende omgeving.


Een belangrijke stap is het begrijpen van onze eigen 'blauwdruk' - waarom we eten zoals we doen, waarom we bepaalde keuzes maken. Zodra we deze patronen begrijpen, kunnen we beginnen met bouwen aan nieuwe, gezondere gewoonten. Dit vergt tijd, energie en toewijding. Maar langzaam maar zeker zullen deze nieuwe gewoonten zich in ons leven inslijten, en uiteindelijk worden ze onze nieuwe norm.

3 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page