top of page

Over mij

Leefstijlcoach en gewichtsconsulent Louise Hoekzema Gezonde driehoek

Ik ben een gepassioneerde gediplomeerd gewichtsconsulent en leefstijlcoach. Met meer dan 10 jaar ervaring en het kwaliteitsmerk van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland op zak. Dit betekent dat mijn diensten mogelijk vergoed kunnen worden, hoe handig is dat?

Mijn visie op een gezonde leefstijl is allesbehalve saai. Het gaat om plezier hebben! Ik zie het als een avontuurlijke ontdekkingstocht, waarbij je je gedachten en gedragingen in je voordeel leert te gebruiken. En het beste deel? Het heeft niets te maken met strenge diëten die aanvoelen als een straf, maar eerder met het toevoegen van een aantal smakelijke ingrediënten. Gezond leven hoeft absoluut niet ingewikkeld te zijn, ben je benieuwd hoe? Neem dan contact met mij op!

342b7e_3f46f5099c3744439da81f9a7bb7ab5d.gif
Wie is Louise Hoekzema

In 2011 kreeg ik een burn-out. Dit heeft diepe impact op mij gehad. Ondanks dat ik volledig opgebrand was, niets op de rit had, mijn lijf en geest compleet uit balans waren, voelde ik diep van binnen een ongelofelijke drang en bijna instinctmatig dat ik moest uitzoeken hoe ik weer gezond en vitaal kon worden.

 

Daar is mijn grote zoektocht begonnen. Ben toen van alles gaan lezen en volgen wat voor mij toen nuttig was. Er vielen steeds meer kwartjes op zijn plek. Ik ben begonnen om mijn voeding steeds meer te gaan verfijnen. Ik ging voedingsmiddelen schrappen waarvan later bleek dat dit energie slurpers waren. Ook begon ik allerlei voedingsmiddelen toe te voegen die mij juist wel wat brachten, die voor mij gingen werken. Voeding is immers je brandstof, hoe beter de kwaliteit is die je erin stopt hoe beter je lichaam en brein gaan functioneren. Wandelen was en is nu nog altijd mijn uitlaatklep, hier geniet ik zo van bewegen en je hoofd vrijmaken. Hierbij is het ook weer zo belangrijk dat er een vorm van beweging wordt gekozen die leuk is en energie geeft en natuurlijk mag je hierbij ook moe worden. Maar vooral het focussen op mijn innerlijke wereld heeft mij toen enorm doen groeien. Dit was van cruciaal belang. Wat zijn mijn gedachtes, overtuigingen, gewoontes. Hoe zie ik mezelf, waarom doe ik zoals ik doe. Toen ik begon te begrijpen hoe hier mee om te gaan en het spelletje begon te begrijpen, kon ik mijn gedachten en handelingen voor mij laten werken. En was ik  in staat om dit om te zetten in blijvende gedragsverandering.

 

Alhoewel dit ook nog wel eens met vallen en opstaan gaat. Maar dat is goed, als je geen hobbels meer tegenkomt blijf je stilstaan en wordt persoonlijke groei niet verder ontwikkeld. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als je de spelregels maar begrijpt.

 

Mijn drive werd toen zo groot om dit ook over te brengen op andere mensen en ze deze spelregels te leren. Je weer vitaal voelen, lekker en in je vel zitten met daarbij een gezond gewicht, dit gunde ik een ander ook om zich zo te voelen. Ik wilde mijn eigen bedrijf gaan starten. Heb hier toen de benodigde diploma’s voor behaald. Inmiddels heb ik al 10 jaar mijn eigen bedrijf. En mag dus al jaren vol overgave mijn klanten de kunsten van het vak leren en mijn opgedane expertise en ervaring met mijn klanten delen, hoe mooi is dit. Heb al vele klanten vol zelfvertrouwen en met een brede glimlach op hun gezicht mijn deur uit zien lopen, dit is wat mij oprecht gelukkig maakt.

Wist je dat? 

Ik ben ongelofelijk nieuwsgierig in wie je bent en waarom je geworden bent zoals je nu bent.

Ik ben ongelofelijk nieuwsgierig in wie je bent en waarom je geworden bent zoals je nu bent.

Ik ben vaak zo enthousiast, dat ik sta te popelen om je te willen helpen. Daarbij moet ik regelmatig even op de rem trappen omdat ik ook weet dat de innerlijke motivatie eerst bij mijn klanten vandaan moet komen.

Ik houd niet van de uitspraak “zo ben ik nu eenmaal”. Dit is vaak vluchtgedrag.

Ik denk graag in oplossingen en niet in problemen.

Ik ben zelf enorm leergierig, toegankelijk en positief.

Mijn klanten noemen mij liefdevol, geduldig en inspirerend.

Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page