top of page

De vijf fasen

    

 

Fase 1 – Gratis consult

Hierin bespreken we de oorzaken en mogelijke gevolgen van overgewicht, in uw specifieke situatie. Ook vertellen we u meer over de werking van Cure4Life en wat dat voor u betekent. Een belangrijk onderdeel van deze fase is het in kaart brengen van uw ziektegeschiedenis en uw huidige medische conditie. We doen dat aan de hand van een uitgebreide medische vragenlijst en bloedonderzoek. De informatie die hieruit volgt vormt de basis voor uw persoonlijke voedingsprogramma.

 

Fase 2 - Ontgifting

Voordat u begint met uw persoonlijke voedingsprogramma, willen we uw lichaam voorbereiden. Met het zogeheten ontgiftingsprogramma bouwt u langzaam het gebruik van vetten, suikers en andere dikmakers af. De ontgiftingsfase duurt één tot twee weken.

 

Fase 3 – Persoonlijk programma

De fase waar u ongetwijfeld lang naar hebt uitgekeken. Uw lichaam is nu klaar om te beginnen aan uw persoonlijke voedingsprogramma. Tijdens deze fase treedt gewichtsverlies op. Dat kan oplopen tot 12 kilo per maand. U heeft regelmatig contact met uw persoonlijke coach. Het proces van gewichtsverlies wordt nauwkeurig gevolgd en u wordt begeleid naar een gezondere en voor u haalbare levensstijl. Vlak voordat u uw streefgewicht hebt bereikt, wordt er opnieuw bloed geprikt, ten behoeve van uw persoonlijke stabilisatieprogramma.

 

Fase 4 - Stabilisatie

Tijdens uw persoonlijke stabilisatieprogramma introduceert uw coach andere voeding om uw lichaam de kans te geven zich aan te passen. Uw lichaam wordt "getraind" om "normale voeding" goed te kunnen verwerken. Het effect hiervan is dat u uw streefgewicht kunt behouden.

 

Fase 5 – Richtlijnen voor de toekomst

Na afronding van de eerste vier fasen, bespreekt u met uw coach richtlijnen voor de toekomst. U krijgt advies over voeding en het vasthouden van een gezonde en voor u haalbare levensstijl. Deze richtlijnen hebben maar één doel: een blijvend resultaat. Uw lichaam is in balans, u blijft slank en voelt zich fitter en gezonder

bottom of page