De Gezonde Driehoek helpt verantwoord afvallen

WILDERVANK - “Zelfinzicht, voeding en bewegen. Dat zijn de drie voorwaarden voor een gezond gewicht,” aldus gewichtsconsulente Louise Hoekzema van De Gezonde Driehoek in Wildervank.

Ze helpt mensen met overgewicht om een gezond gewicht te bereiken én te houden.

Afvallen? Ken je

gve-gezonde-driehoek-522x391.jpg

valkuilen

“De meeste mensen weten wel dat gezonde voeding belangrijk is en dat bewegen niet alleen helpt om af te vallen maar ook gezondheidswinst oplevert.

Wat ze vaak vergeten is de emotionele kant van eten. Mensen met overgewicht lopen vaak al jaren met een probleem. Dat is niet op te lossen door alleen te sporten of aan de selderie te gaan. Daarvoor moet je je emotionele valkuilen kennen.”

De Gezonde Driehoek helpt met afvallen

“Eerst bekijk ik wat iemand eet, hoeveel hij of zij beweegt en welke psychische of lichamelijke blokkades er zijn. Dit laatste kan eventueel aangevuld worden met een bloedtest.

Lichamelijke blokkades kunnen zijn: koolhydraatverslaving, verminderd verzadigingsgevoel, verlaagde verbranding. Als dit niet wordt aangepakt is het vechten tegen de bierkaai.

Verder bekijken we welke saboterende gedachtes een rol spelen. ‘Ik heb die chips verdiend’ is een voorbeeld van een saboterende gedachte.

In het overzicht neem ik ook op hoeveel stress iemand ervaart, het medicijngebruik en eventuele voedingstekorten. Zo ontstaat een compleet plaatje van wat iemand nodig heeft en wat hij/zij beter kan laten staan. Vervolgens stel ik een menu en een beweegplan op, eventueel aangevuld met natuurlijke voedingssupplementen.”

Afvallen met puur-natuur eten

De Gezonde Driehoek werkt met puur natuur-producten. “Dus geen pakjes en zakjes. Je wilt niet weten wat voor chemische toevoegingen er in bewerkt voedsel zitten en hoeveel energie het je lichaam kost om deze te verwerken.

Is het streefgewicht eenmaal bereikt, dan kunnen we langzaam het voedingspatroon aanpassen en kijken hoe je lichaam daarop reageert.”

Spierstimulatie

Bij de Gezonde Driehoek kunt ook terecht voor een sessie met de spierstimulator. Louise: “Dit is geen excuusmachine! Het is een soort krachttraining om op een verantwoorde manier je figuur te corrigeren.”

Dit kunnen klanten inzetten om het afvalproces te bevorderen. Ook voor mensen die geen overgewicht hebben en een aantal centimeters kwijt willen (vooral op de probleemzones) is dit een effectieve methode.

Kookworkshops van De Gezonde Driehoek

Louise draagt haar kennis graag over door middel van kookworkshops. “In de Heemtuin in Muntendam geef ik samen met een collega de cursus Gewoon Gezond.

Veel mensen hebben de neiging om allerlei toestanden aan het eten toe te voegen zoals sauzen en kruidenmengsels. Wij laten zien én proeven dat dat niet nodig is.”

Kijk voor meer informatie op www.gezondedriehoek.nl

- See more at: http://www.veendammer.nl/nieuws/27340/de-gezonde-driehoek-helpt-verantwoord-afvallen/#sthash.RWMjYTzI.dpuf


Praktijk Gezondedriehoek is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

De oplossing voor overgewicht

Deze website is voor het laatst bijgewerkt © 2021

Made by Webprofessioneel