top of page

Waarom "ik kan niet" zeggen je tegen kan houden bij het afvallen

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Wil je afvallen maar lijkt het maar niet te lukken? Misschien ligt het probleem wel bij de manier waarop je tegen jezelf praat. Het is een veelvoorkomend probleem: we denken dat we niet in staat zijn om de nodige veranderingen aan te brengen in onze levensstijl om gewicht te verliezen. Maar als we ons focussen op wat we wel kunnen doen, kunnen we een positieve verandering teweegbrengen.


Self-fulfilling prophecy


Wanneer we tegen onszelf zeggen dat we iets niet kunnen, dan is de kans groot dat we inderdaad niet zullen slagen. Het is een self-fulfilling prophecy. Maar als we tegen onszelf zeggen dat we het willen doen, dan verandert er iets. We geven onszelf de kans om te slagen, in plaats van onszelf af te schrijven voordat we zelfs maar zijn begonnen. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet gaat om wat we niet kunnen, maar om wat we wel kunnen.

Onzekerheden en angsten kunnen ons tegenhouden om ons doel te bereiken. Als we onszelf veroordelen of bang zijn om te falen, dan hebben we de neiging om uit te stellen of zelfs helemaal niet beginnen. Maar als we ons blijven focussen op onze mogelijkheden en onszelf positief blijven aanmoedigen, kunnen we die angsten en onzekerheden overwinnen.


Oplossingen in plaats van excuses

Afvallen vergt tijd, inspanning en toewijding. Maar als we onszelf blijven vertellen dat we het niet kunnen, dan zullen we het ook niet kunnen. We moeten onszelf de kans geven om te slagen, door te zeggen dat we het willen en te focussen op wat we wel kunnen doen om ons doel te bereiken. Het is belangrijk om ons te richten op oplossingen in plaats van excuses. Door ons te concentreren op hoe we het kunnen doen, in plaats van op waarom we het niet kunnen, kunnen we onze mentale houding veranderen en ons succes vergroten.

Laten we de zin "ik kan niet" uit ons vocabulaire halen en in plaats daarvan zeggen "hoe ga ik uitvogelen hoe het wel lukt". We moeten ons richten op wat we willen, ons aanmoedigen in plaats van veroordelen en ons concentreren op oplossingen in plaats van excuses. Door ons te richten op wat we wel kunnen, kunnen we ons doel bereiken. Onze mentale houding speelt een grote rol bij het afvallen. Door ons te richten op wat we willen, kunnen we ons doel bereiken en ons beter voelen over onszelf. Het is tijd om onze mindset te veranderen en te geloven in onszelf!

Comentários


Brilduiker 22, 9648DT Wildervank

bottom of page