top of page

Vrienden met je eten

 

 

 

Herken je dit?

 

 

Eten is zowel je vriend als je vijand. Je kunt zo ontzettend genieten van dat stukje chocolade of een bakje chips. De smaak is zo lekker, het geeft een momentje van rust en gezelligheid. Maar zodra dit op is baal je en is er spijt en is het genotsmoment alweer helemaal verloren gegaan.

 

Als je s’ morgens opstaat denk je gelijk alweer aan de dag van gisteren hoe het met het eten is gegaan. Als dit niet goed is gegaan voel je je slecht en sta je alweer met 1-0 achter. Als het wel goed is gegaan neemt de spanning ook toe, want vandaag moet er dus ook weer gepresteerd worden. Waardoor het continu voelt als een gevecht.

 

Eten neemt een groot deel van de dag in beslag. Je bent de hele tijd bezig met wat heb ik al gegeten, wat moet ik nog eten en wat mag ik niet eten. Dit is zo ontzettend vermoeiend.

Je hebt een ontzettend druk leven. Het kost veel moeite om alle ballen in de lucht te houden. Maar dat droomfiguur wat je al zo lang wenst blijft op dat verlanglijstje staan. Maar er is nu helemaal geen tijd voor in je leven. Waardoor je jezelf weer op plan B zet.  Maar de onrust en het verlangen blijft knagen.

 

Ook lijkt het eindresultaat naar een slanker lichaam nog zo ver weg , die berg is niet te beklimmen. Er zijn al zoveel pogingen gedaan en continu gaat het met vallen en opstaan. Hierdoor ben je al zo vaak met jezelf geconfronteerd geweest en voel je je inmiddels een zwakkeling.

 

Door het hele proces van continu mislukken raak je ook nog eens je zelfvertrouwen kwijt en ondermijnt dit de eigenwaarde. Op een gegeven moment wordt de strijdbijl erbij neergelegd. Liever rust in mijn hoofd en dan maar wat zwaarder dan continu dat gevecht. Maar diep van binnen ben je hier niet gelukkig mee.

 

Toch op vele fronten in het leven is de discipline er wel, daar ligt het dus niet aan. Maar de wilskracht m.b.t. afvallen en voeding is ver te zoeken. Ook begrijp je niet waarom het een ander wel lukt en jou niet. En als het afvallen wel lukt is het niet vast te houden en is er weer terugval. Door dit hele proces is er verwarring, onzekerheid en raak je de weg kwijt.

 

Maar hoe zou het voor je zijn als:

 

Voeding je vriend zou kunnen worden en daardoor eindelijk mentale rust krijgt. En de tools aangereikt krijgt om de relatie met eten te versterken i.p.v. continu te ondermijnen.

 

Je begrijpt dat het brein altijd op genot uit is.  Dit een natuurlijk systeem en een beschermingsmechanisme. Het brein wil zich comfortabel voelen. Je hoeft dus niet continu aan jezelf te twijfelen. Maar alleen begrijpen hoe dit te  kunnen onderscheppen.

 

Er een plan is dat precies in jouw leven past en vol te houden is.

Door dit in kleine stapjes te doen. Hierdoor wordt dit een traject dat prima in jouw drukke bestaan in te passen is.

 

Alle stappen die gezet gaan worden de zelfkennis doet groeien.  Begrijpt hoe jouw gedachtes jou saboteren en waarom je doet zoals je doet. En gaat vastgeroeste overtuigingen herkennen. Waarom wilskracht uitputtelijk is. En dat veelal wordt gehandeld vanuit een verkeerd zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.

 

Het programma “vrienden met je eten”

 

Bestaat uit een intake en 6 consulten.  Elk consult duurt circa 45 minuten

Ook krijg je huiswerkopdrachten mee. 

De totale investering is 345,00 euro. Deelbetalingen zijn ook mogelijk

Aan het einde van dit traject ben je vrienden met eten geworden en is er rust in het hoofd. Snap je waarom deed zoals je deed en diëten niet werkte. En heb je een bak met zelfvertrouwen en zelfkennis verzameld en begrijp je waarom je nu wel kunt afvallen.

 

 

bottom of page